MegaRAY

FOTOREALISTIČNO SENČENJE NASLEDNJE GENERACIJE

MegaRAY je edinstven program za fotorealistično senčenje, ki je neposredno povezljiv z več kot 50 CAD programi. S tem programom je kočno možno na zelo enostaven način opremiti 3D projekte z realnimi materiali in jih osvetliti z realno dnevno svetlobo. Postopek zahteva samo nekaj klikov z miško!

 

Danes je čedalje bolj pomembno, da izdelke, ki jih želimo izdelati in prodati, v naprej prikažemo v čimbolj realnih barvah. Črtna risba enostavno več ne zadošča. Po tem, ko ste v CAD progamu končali s 3D modeliranjem, lahko s programom MegaRAY izdelate visokokakovostne slike.

Osvetlitev z realno dnevno svetlobo izvedete brez posebnega nastavljanja oz. poznavanje teorije osvetlitve prostora. Izberete samo, ali gre za zunanji ali notranji projekt in ostalo prepustite računalniku.S programom MegaRAY lahko izdelate filme, s pomočjo katerih se lahko s stranko sprehodita skozi prostor, še preden je ta v praksi dejansko postavljen. Poleg tega lahko animirate tudi gibanje luči. Na zelo enostaven način lahko izdelate notranje in zunanje panorame, s pomočjo katerih opazovalec dobi boljši pregled nad njegovim morebitnim izdelkom. Tukaj ima namreč sam pri sebi možnost upravljanja premikanje po sliki, brez predhodno določene poti gibanja. Vse te načine prikaza lahko uporabniku date na voljo na CD-ju, na vaši spletni strani ali pa enostavno pošljete po elektronski pošti.Edinstveno hibridno senčenje in drugi moderni algoritmi omogočajo delo s fotorealistično sliko v realnem času. Spreminjanje osvetlitve slike je tako možno spreminjati v nekaj sekundah in za to ni potrebno vedno ponovno izvajati celotnega preračunavanja fotorealistične slike.MegaRAY ima v sebi ravite močne programske algoritme, zato za svoje delovanje ne potrebuje dragih in kompleksnih grafičnih kartic. Vzporedno uporablja vse procesorje, ki so na voljo v sistemu. V 64-bitnih sistemih je izkoriščen celoten delovni spomin.S pomočjo takoimenovane Bluescreen tehnike lahko v sliko dodate rastline, živali, ljudi in druge predmete, ne da bi jih bilo potrebno prej konstruirati v 3D CAD programu. Namesto 3D modela uporabljate sliko, ki jo postavite v prostor in ji določite, da se njena postavitev vrti skupaj s kamero. Na ta način dosežete fiktiven 3D pogled.Materiale dodeljujete geometriji na enostaven način z miško (povleci in izpusti). Vse spremembe nastavitev materiala so takoj vidne na sliki. Za pravilno večkratno polaganje teksture po geometriji poskrbi program sam in ni potrebno nastavljati velikosti skaliranja.

MegaRAY vsebuje številne neposredne vmesnike za večino znanih CAD programov. Ti so:
ACAD-BAU, Alphaschift, ARC+, ArchLINE XP, ArCon, ArCon Küche, ARRIBA CA3D, Artifex, AutoCAD, Bauplan, Bauset, BiCAD, BoCAD-3D, BORM-CAD, BricsCAD, CAD+T, CAD400, CADdy, CADStone, CADVANCE, CATIA, CS-CADI, DataCAD, DiaCAD, Drawbase, Elite NT, GeomaticsSuite, Helix Design System, HiCAD, hsbCAD, MCAD, MegaCAD, MegaTISCHLER, Messerli-CAD, Micado, One Space Designer, paletteCAD, Pointline CAD, ProLignum 3D, ProSteel 3D, roncoFIX, SEMA Holzbausoftware, Sinus-CAD, SketchUp, speedikon A/M/W/X/XXL, swissPrecision Engineer, Tischler-3D, Trias 3D, Vector CAD und Vi2000.
Dodatno obstojajo še splošni 3D vmesniki: 3DS, VRML 1.0/2.0, DXF-3D, OpenInventor, TGF, VDAFS, STL (ASCII).

Planles