O podjetju

O PODJETJU

Osnovna dejavnost

Sistem za organizacijo in vodenje proizvodnje v lesarstvu, zastopanje tuje ter razvoj in izdelava lastne programske opreme, namestitev, izobraževanje ter uvajanje v proizvodni proces, vzdrževanje in servisiranje programske opreme.

  • MegaCAD 3D
  • MegaTISCHLERpro
  • MegaRAY
  • MegaTISCHLER Admin
  • TiCo

Zgodovina in razvoj

V podjetju Planles se že od leta 1994 ukvarjamo z različno programsko opremo za vodenje proizvodnje za potrebe lesarjev. Začeli smo z avstrijskim programom za vodenje proizvodnje Winkel2/Hobel2/Tempo, ki omogoča razpis proizvodne dokumentacije z avtomatskim zbirnikom dejansko porabljenih časov delavcev v proizvodnji s pomočjo črtne kode. Ker smo že takrat bili mnenja, da si slovenski uporabnik zasluži program v Slovenskem jeziku, je bila naša prva naloga prevod celotnega programskega paketa vključno z navodili in programsko pomočjo. To je bil za nas zelo velik zalogaj vendar smo v sredini leta 1995 že uspešno namestili prvi paket.

Kmalu zatem se je pojavila potreba po izdelavi konstrukcijskih načrtov. Uporabniška nezadovoljnost s CAD programskimi paketi v tujih jezikih nas je vodila v podoben podvig, kot smo ga naredili s programom Hobel. Leta 1997 smo začeli z zastopstvom CAD programskega paketa MegaCAD, ki je trenutno eden najsodobnejših programov te vrste. Spet je bila naša prva naloga prevod programa v Slovenski jezik. Prve namestitve smo zato začeli opravljati šele v začetku leta 1998.

Na trgu obstaja veliko tujih dodatnih aplikacij, ki so večinoma še vedno v tujih jezikih, po cenah, ki si jih povprečen slovenski mizar skoraj ne more privoščiti. Zato smo se sredi leta 1999 odločili za ogromen korak: pričeti z lastnim razvojem dodatne aplikacije za konstruiranje pohištva, ki smo jo poimenovali MegaTISCHLER. K lastnemu razvoju nas je vodila predvsem želja, da bi lahko trgu ponudili program po ceni, ki si jo lahko privošči vsaka mizarska delavnica.

Zakaj smo se navkljub našim prizadevanjem uporabe programov v slovenskem jeziku odločili za lasten produkt s tujim imenom? Odgovor je povsem preprost. Že takoj na začetku smo se z našim partnerjem, proizvajalcem programa MegaCAD, dogovorili, da bo MegaTISCHLER aplikacija za konstruiranje pohištva, ki bo zastopana po celotnem nemško govorečem področju.

Od začetka razvoja do prve prodane aplikacije v sredini leta 2000 je preteklo točno eno leto. Od takrat naprej smo v nadaljnji razvoj vseskozi vključevali želje in potrebe naših uporabnikov, tudi specifične za posamezne uporabnike.

Želje uporabnikov so se vse bolj nagibale k preprostejšemu naknadnemu popravljanju že konstruiranih izdelkov in seveda povezava do CNC obdelovalnih centrov. V ta namen smo v začetku leta 2002 začeli z razvojem povsem novega modula, MegaTISCHLERpro, ki ga sedaj že nekaj let uspešno uvajamo pri številnih domačih in tujih mizarskih delavnicah in manjših ter velikih podjetjih.

Planles